Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Big Band concert steinerschool Berlijn-Kreuzberg

20 oktober van 19:00 tot 23:00

€5.00 – €10.00

Op donderdag 20 oktober hebben we een heel bijzonder orkest te gast in het kader van onze Steiner for Life-programmatie. De ‘Rolling Steiners’ zijn een bigband met leerlingen van de steinerschool uit Berlijn-Kreuzberg. Maak alvast een plaatsje vrij in je agenda voor dit bijzondere concert.

Geniet van een reis door de geschiedenis van Jazz

Iedere week komen een 20-tal enthousiaste middelbare scholieren van de Waldorf School Berlijn-Kreuzberg samen om repeteren voor hun Big Band ‘The Rolling Steiners’. De band speelde origineel alleen op school, maar hun ambitie en kwaliteiten zorgden al snel voor een uitbreiding naar de buitenwereld. The Rolling Steiners genoten van het plezier dat ze andere mensen lieten ervaren in de stampvolle Berlijnse jazzclubs en pubs. Daarnaast gaan ze regelmatig op concerttournee en maken ze hoogwaardige video- en CD-producties. De band is in 2008 opgericht door Ulrike Arzet.

Het huidig muziekprogramma bestaat uit de ‘History of Jazz’, ontstaan in de lockdown-periode van 2020/2021. De band kon in deze tijd niet regelmatig repeteren, dus besloten ze de verschillende jazztijdperken en muziekstijlen grondig te onderzoeken om er daarna een denderende comeback mee te maken. Dit leidde in de lente van 2022 tot een nieuwe voorstelling, compleet met creatief beeldmateriaal. Houd je van Jazz? Dan mag je deze reis door de geschiedenis van Jazz niet missen.

20u in de grote zaal van De Zonnewijzer. De bar gaat open om 19u, ook achteraf is de bar open.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
19:00 tot 23:00
Kosten:
€5.00 – €10.00
Evenement Categorie:

Locatie

De Zonnewijzer
Privaatweg 7
Leuven, 3018 België
+ Google Maps

Lijst van activiteiten per categorie: jaarfeesteninformatiefklasactiviteitenouderavondenvrije schooldagenevenementen