Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chansons d’après Rilke – klassiek concert (piano/zang)

14 januari van 20:00 tot 22:00

€10,00 – €15,00

Klassieke muziek in de Steinerschool (piano/zang)

Van harte welkom op deze avond vol Franse klanken. De componist Andy Janssen, pianiste Phung Bao Ngoc en zanger Bas Van Damme (oud-leerling van onze school) laten zich inspireren door het fin de sciècle, een bruisende overgangsperiode tussen de 19de en 20ste eeuw. Van de vele opvallende namen uit de toenmalige Franse kunstscene presenteren wij Verlaine, Fauré, Debussy en Hahn.

Pianomuziek van Gabriel Fauré en Claude Debussy wordt opgevoerd door pianiste Phung Bao Ngoc, die samen met de contratenor Bas Van Damme ook de liedcyclus 7 chansons Grises van Reynaldo Hahn, op teksten van Verlaine, ten gehore brengt.

Maar de wereld van klassieke muziek is altijd in beweging. Het verleden wordt opgevangen en nog altijd herwerkt tot nieuwe indrukken. Daarom presenteren we naast de gevestigde waarden ook twee nieuwe composities. De componist Andy Janssen zal zijn eigen creaties opvoeren. Hij schreef een suite voor solo-piano une belle journée d’hiver en een liedcyclus voor piano en contratenor-stem chansons d’après Rilke. Voor deze compositie greep hij terug naar teksten van de Duitse dichter Rainer Maria Rilke die aan het einde van zijn leven ook Franse poëzie schreef.

Doorheen het concert voeren we ook een gesprek over het creatieproces en over verschillende invloeden die van belang waren voor deze Franse avond.

Om 20u in onze grote zaal, de bar gaat al open om 19u, achteraf is de bar ook open.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€10,00 – €15,00
Evenement Categorie:

Lijst van activiteiten per categorie: jaarfeesteninformatiefklasactiviteitenouderavondenvrije schooldagenevenementen