Klas 12

1W7B1795In de twaalfde klas (2e jaar 3e graad ASO R.Steinerpedagogie) wordt de boog van de hele steinerpedagogie langzaam aan  afgerond. Faust, biologie, fysica, wiskunde, architectuurgeschiedenis, chemie, geschiedenis, Nederlands en Frans behoren tot de hoofdperiodes. Tijdens expressie kunnen de leerlingen een optie kiezen uit een van de vakgebieden waar hun interesse het meeste naar uitgaat: hout, metaal, grafiek, tuin/koken of textiel. Chemie labo wordt zowel in klas 11 als in klas 12 in vakperiodes gegeven.

Gedurende de ervaringsweken maken de twaalfdeklassers kennis met architectuurontwerp en gaan ze de uitdaging aan om een week actief mee te werken en te observeren bij een organisatie met een uitgesproken maatschappelijk doel (een NGO, spirituele of religieuze organisatie, een politieke partij…)

Het eindtoneel en het eindwerk vormen hoogtepunten van de schoolloopbaan. Voor een breed publiek worden beide projecten voorgesteld en gepresenteerd. Naar de cultuurhistorische eindreis wordt een heel jaar toegewerkt, en dit is het laatste klassikale project, een prachtige ervaring op zich, maar tegelijkertijd ook al een moment van afscheid nemen.

Eindtoneel_klas12

 

 

AARDRIJKSKUNDE1
BIOLOGIE1.5
CHEMIE1
CHEMIE LABO0.5
CULTUURBESCHOUWING1
DUITS1
ENGELS2
ESTHETICA1
EXPLORATIE 
> ARCHITECTUUR ONTWERPWEEK1
> EINDREIS1
> IDEËLE STAGE 1
EXPRESSIE 
> HOUT*
> METAAL* 
> TUIN/KOKEN* 
> TEXTIEL* 
> GRAFIEK* 
*KEUZE UIT BOVENSTAANDE EXPRESSIEVAKKEN2
FRANS3
FYSICA1.5
GESCHIEDENIS1.5
LICHAMELIJKE OPVOEDING2
MUZIKALE OPVOEDING2
M.O. KOORZANG1
NEDERLANDS4
TONEEL1
PLASTISCHE OPVOEDING 
> BOETSEREN1
> SCHILDEREN1
WISKUNDE4
TOTAAL36