Het gebouw

foyerremyIn 1993 kocht de school een deel van de terreinen van de Remy-fabriek in Wijgmaal. De mooie “Foyer Remy” was onderdeel van die aankoop. Het is een modernistisch gebouw, ontworpen door architect Jean de Ligne (1880-1985).

Ingang grote zaal Het symmetrische bouwwerk heeft een zeer strakke lijnvoering en is opgetrokken uit verzorgd baksteenmetselwerk. Het bekoort door de soberheid van de gebruikte middelen, de krachtige en strenge ritmering van de gevels met in- en uitspringende vlakken, het gevoelige spel van verhouding en zijn inplanting.

Gebouw-luchtschets_kleurHet ontwerp van de huidige school (gerealiseerd door architecten Ludo Bekker, Damien Carnoy en Pierre Deru) integreerde de Foyer Remy.

Speelklassen_lokalen

gebouw_trap

Het weerspiegelt de pedagogie van de school. De open ruimte rond de oude dreven bleef in het ontwerp behouden. De speelklassen vormen een snoer van herkenbare huisjes met ronde omhullende vormen. Een zacht gewelfd grasdak ligt er als een deken bovenop.

Het bosatelier waar de bovenbouwleerlingen steenkappen en metaalbewerking volgen, ligt aan dezelfde kant van de gerenoveerde tuinmuur. De nieuwe klassenvleugel buigt zich om de landschappelijk waardevolle esdoorngroep. In het torenvolume komen plastische kunsten en muziek aan bod. gebouw_regenval

Hoewel weg van de stadsdrukte, is de Zonnewijzer toch zeer goed bereikbaar. Het station van Wijgmaal is vlakbij. Je kunt de school makkelijk per fiets, bus, trein of auto bereiken. Het volledige terrein en het gebouw zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Lees verder over onze school: Dagindeling >>