Onze school is er één met veel troeven. Zo is ze onder andere gelegen in een groene, en autoluwe, en veilige omgeving.

De stad Leuven heeft hard gewerkt om het wegdek van de dreef weer in topvorm te krijgen. Ook zal de stad nog zorgen dat de aansluitingen van de dreef met de andere straten veiliger worden.

Zo komt aan de Acht Meistraat een duidelijke oversteekplaats en
het stationsplein krijgt een tijdelijke proefopstelling.

Met het nieuwe wegdek is ook de ‘status’ van de dreef aangepast. De dreef is nu een ‘woonerf’. Dat wordt aangegeven met dit bord:

Belangrijke regels in een woonerf

Aan het begin en het einde van de schooldag is de omgeving rond de school helaas veel minder autoluw. Veel van de kinderen worden gebracht en gehaald met de auto. Spijtig genoeg worden bij het parkeren niet altijd de verkeersregels gerespecteerd.

Dit zorgt voor hinder voor de buren en soms zelfs onveilige situaties. Eén van deze plaatsen is onder andere de Acht Meistraat. Deze straat is op dit moment enkel geschikt om als ‘kiss & ride-zone’ te gebruiken. Voor het kortstondig parkeren van uw wagen om uw kind naar de school te begeleiden, zijn er niet genoeg parkeerplaatsen.

Om een oplossing te bieden aan alle ouders die hun wagen moeten parkeren om hun kind naar school te kunnen begeleiden, heten we vanaf nu iedereen van harte welkom op de parking van de ymeria-site. Deze ligt op slechts een paar minuten wandelen van onze school. Deze parking is voldoende groot zodat iedereen hier kan parkeren. Hiermee vermijden we zoekverkeer en parkeerovertredingen in de buurt van de school. De buren van de school zullen jullie dankbaar zijn.

Hieronder vindt u een plannetje van de Ymeria-parking en hoe u naar onze school kan wandelen. (Klik om te vergroten)

Ook de parking van het station van Wijgmaal kan u als ‘kiss & ride-zone’ gebruiken om uw kind af te zetten, vanwaar het veilig door de dreef naar school kan wandelen.