Je bekijkt nu Bouwaanvraag nieuwbouw ingediend

Midden maart werden de twee bouwaanvragen ingediend. Een bouwaanvraag voor een nieuwbouw met 6 klaslokalen en 2 PO- lokalen op het perceel naast de kleuters én een bouwaanvraag voor 2 nieuwe ateliers achter het foyergebouw.

Bij het ontwerpen werd er gestreefd naar een architecturale vormgeving die een eigentijds antwoord biedt op de bestaande context van de historische foyer en de ‘organische’ nieuwe architectuur uit 2000 en ook op de context van de dreef met de geklasseerde tuinmuur en de belangrijke  historische en landschappelijke waarde die hiermee samenhangt.

Plek voor ontmoeting en connectie:

De voorgevel van het gebouw wordt ontworpen met het oog op connectie met het foyergebouw en de toegang tot de school. Op het gelijkvloers wordt er een overdekte zone voorzien die de toegang tot de klassen duidelijk omkadert. Op de verdieping wordt er op de kopse gevel een hoekraam geplaatst dat een visuele link met de foyer realiseert en het volume een uitnodigend karakter geeft.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee bouwlagen. Op het gelijkvloers bevinden zich 2  klaslokalen en 2 lokalen voor plastische opvoeding, op de eerste verdieping bevinden zich nog eens 4 klaslokalen. Dit programma wordt aangevuld met de nodige sanitaire voorzieningen, technische ruimte en berging.  De grondoppervlakte van het gebouw bedraagt 434 m², de totale  oppervlakte 798 m².

 

Geef een reactie