Zenweekend op 22 en 23 mei

Kom herbronnen op ons zen-weekend: online yoga-sessies, shiatsu massages (in de Zonnewijzer), meditatie… Door de omstandigheden is er dit jaar geen Zen-restaurant.

 

  • Yoga (online): €10
  • Shiatsu behandeling (50 min.): vvk €40 (kassa €42)

I.s.m. Iyashi, centrum voor heling uit Heverlee.

 

Schrijf je in via https://www.steinerschoolleuven.be/steinerforlife-acties/


Geen opendeurdag dit schooljaar

Dit jaar hadden we graag de deuren van onze school opnieuw opengezet maar dit kan helaas nog steeds niet wegens de Corona-maatregelen. Op de website kan je al heel wat informatie terug vinden. Voor specifieke vragen kan je een mail zenden naar onthaal@steinerschoolleuven.be. We helpen je graag verder.


Bouwaanvraag nieuwbouw ingediend

Midden maart werden de twee bouwaanvragen ingediend. Een bouwaanvraag voor een nieuwbouw met 6 klaslokalen en 2 PO- lokalen op het perceel naast de kleuters én een bouwaanvraag voor 2 nieuwe ateliers achter het foyergebouw.

Bij het ontwerpen werd er gestreefd naar een architecturale vormgeving die een eigentijds antwoord biedt op de bestaande context van de historische foyer en de ‘organische’ nieuwe architectuur uit 2000 en ook op de context van de dreef met de geklasseerde tuinmuur en de belangrijke  historische en landschappelijke waarde die hiermee samenhangt.

Plek voor ontmoeting en connectie:

De voorgevel van het gebouw wordt ontworpen met het oog op connectie met het foyergebouw en de toegang tot de school. Op het gelijkvloers wordt er een overdekte zone voorzien die de toegang tot de klassen duidelijk omkadert. Op de verdieping wordt er op de kopse gevel een hoekraam geplaatst dat een visuele link met de foyer realiseert en het volume een uitnodigend karakter geeft.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee bouwlagen. Op het gelijkvloers bevinden zich 2  klaslokalen en 2 lokalen voor plastische opvoeding, op de eerste verdieping bevinden zich nog eens 4 klaslokalen. Dit programma wordt aangevuld met de nodige sanitaire voorzieningen, technische ruimte en berging.  De grondoppervlakte van het gebouw bedraagt 434 m², de totale  oppervlakte 798 m².

 


Het onthaal blijft tijdens de 'paaspauze'week open.

Je kan er onder andere terecht om je pakketjes van de webshop op te halen.


Eindwerkpresentaties klas 12 - 19 en 20 maart

Dit weekend, vrijdag en zaterdag 19 en 20 maart, vinden de presentaties van de eindwerken van klas 12 plaats. Dit is altijd een mooi moment, voor iedereen in de school, om te kijken hoe onze laatstejaars hun carrière op school afronden met een project dat ze zelf helemaal hebben vormgegeven. Dit jaar helaas niet voor een volle zaal, maar via stream kan je de presentaties van hun eindwerk volgen.

Je bent van harte uitgenodigd de presentaties te volgen via volgende link: 

https://us02web.zoom.us/j/86227422263

Meeting ID  862 2742 2263

Hierbij alvast het programma, er wordt gepresenteerd in blokken van 3 à 4 leerlingen.

Presentaties eindwerken klas 12 2021_2


Vacature leerkracht Wiskunde/fysica 2de graad - 13u

Dit is een interimopdracht van 15.03.2021 tem 30.04.2021 (met mogelijke verlenging tot 30.06) in de tweede graad van de R.Steinerpedagogie (ASO).

Meer info:

https://www.steinerschoolleuven.be/wp-content/uploads/Vacature-interim_15.03-tot-30.04_WiskundeFysica_2e-graad_.pdf

Mailen naar beleidsoverleg@steinerschoolleuven.be


160 jaar steiner - radio 1

ter gelegenheid van de 160e verjaardag van Rudolf Steiner, de grondlegger van het steineronderwijs: getuigenissen bij Byloo op Radio 1 van actrice Tine Embrechts, Ketnet-wrapster Gloria Monserez en Johannes Genard van School is Cool! Vanaf minuut 27.

https://radioplus.be/?fbclid=IwAR0rmufRCuAf_IBUoGxbecohpIBeIpx70H1aO8AGyw2ZT5qJJ-yjU_1NWKg#/radio1/herbeluister/70a83a2a-cd58-11e9-a396-02b7b76bf47f/56e7e20e-7748-11eb-89f9-02b7b76bf47f/


Inschrijven infodagen lagere school

Elke ouder kan in Leuven en Bierbeek tot vier digitale kennismakingen met de kleuter- en lagere scholen meemaken, twee op woensdag 24 februari 2021 in de voormiddag en twee op donderdag 18 maart 2021 in de namiddag. Digitale kijkdagfilmpje basisschool de Zonnewijzer:

https://www.youtube.com/watch?v=wuGFZkxgsWE&feature=youtu.be&ab_channel=MaartenDeBont

Voor de digitale infodagen in basisschool de Zonnewijzer vind je hier een link om in te schrijven op https://meldjeaan.leuven.be/.


Inschrijven infoavond middelbare school

Inschrijven voor deelname aan één van de twee infoavonden (24 februari of 18 maart) van de middelbare steinerschool is noodzakelijk. Dit kan via een Google Forms link.   https://forms.gle/uF5obeBUgjW39cVW6

Opgelet: Inschrijven voor de infoavond van 18 maart is mogelijk tot 17 maart 20u. Je krijgt een Google Meet uitnodiging met start-uur van ons in je mailbox. BELANGRIJK: Bij deze uitnodiging zit ook een presentatie van onze middelbare steinerschool die je alvast bekijkt ter voorbereiding op de infoavond.