Onze webwinkel blijft nog even open....

Heb je nog geen ideetjes voor onder de kerstboom? Onze webshop kan je daar bij helpen. Neem een kijkje op

https://www.steinerschoolleuven.be/geschenkenmarkt-leuven/

https://www.steinerschoolleuven.be/geschenkenmarkt-leuven/


Geschenkenmarkt wordt Open Air Pop-up winkel!

Iedereen verheugde zich zo om elkaar weer te zien op onze gezellige geschenkenmarkt, maar de corona-actualiteit heeft ons ingehaald.

Toch laten we ZATERDAG niet zonder meer passeren!

Daarom presenteren we: Open Air pop-up winkel!

Dé traditionele Sint- en Feestaankopen:

  • Mercurius spulletjes
  • Sint-chocola en marsepein
  • Zelfgemaakt Kerstgroen en kransen
  • De prachtige creaties van de Poppengroep
  • Jaarfeest cd’s en usb’s en de Jaarkalender 2022
  • Mooie tweedehandsspullen die we overvloedig mochten ontvangen!

Afhalen van bestellingen via de webshop

 • Had u koffie besteld, of een CD of USB-stick van de Jaarfeest-liederen?

Waar? Tuinatelier van onze school, en enkele tenten op het sportveld

(Parkeren aan Ymeria)

Wanneer? Zaterdag 20 november van 10 tot 17 uur


20 november geschenkenmarkt

Yes! We mogen weer. De geschenkenmarkt heeft weer plaats in en rond onze school op zaterdag 20 november.

Wie nog interesse heeft om deel te nemen, kan altijd een mail sturen naar geschenkenmarkt@steinerschoolleuven.be

Meer info volgt binnenkort.


Start schooljaar

Klas 12 - klas 1

1 september werd weer zoals vanouds plechtig geopend met de verwelkoming van klas 1 door de laatstejaars van klas 12. Het 'Ik heb een roosje in mijn hand'-lied kon opnieuw door klein en groot uit volle borst mee worden gezongen. En dat deed zichtbaar deugd.


Klas 12 delen coronatijd-ervaringen met rapper Roncha voor SOM1000

In december vorig jaar stelden SOM (Samen Onderwijs Maken), samen met KU Leuven, UCLL, VUB, transitiemotor maakleerplek en Stad Leuven voor een uitdaging: 1000 ervaringen van onderwijs in coronatijden documenteren. Ze peilden bij leerlingen, leerkrachten, studenten, professoren, directies, ondersteuners, ouders en andere onderwijsactoren naar wat onderwijs voor hen betekende in tijden van corona. De leerlingen uit het zesde jaar (klas 12) van Steinerschool De Zonnewijzer wilden graag aan de slag met deze verzameling van ervaringen.

Onder begeleiding van de Leuvense rapper Roncha lieten de leerlingen hun creativiteit de vrije loop tijdens een workshop. Op basis van hun eigen ervaring van onderwijs in coronatijden en met de verzamelde ervaringen op het SOM1000-platform in hun achterhoofd schreven ze een authentieke raptekst. Vervolgens namen ze elk een strofe voor hun rekening en zongen de tekst in. Het maakproces werd mooi in beeld gebracht in onderstaande making-of video.

De leerlingen blikken in de rap terug op een lastige periode met veel uitdagingen, maar kijken ook vooruit. Naar een toekomst waarin ze hun vrijheden terugkrijgen, een toekomst zonder corona. In hun eigen woorden en op hun manier vertolken ze de boodschap van hun generatie. Straf!

Bekijk hier het filmpje:

https://youtu.be/ENDPkXaTnLI


Pinksterfeest

Foto's van dit prachtig pinksterfeest op 21 mei vind je terug op onze facebookpagina https://www.facebook.com/SteinerschoolZonnewijzer/photos/pcb.3869261083190272/3869259063190474/


Zenweekend op 22 en 23 mei

Kom herbronnen op ons zen-weekend: online yoga-sessies, shiatsu massages (in de Zonnewijzer), meditatie… Door de omstandigheden is er dit jaar geen Zen-restaurant.

 

 • Yoga (online): €10
 • Shiatsu behandeling (50 min.): vvk €40 (kassa €42)

I.s.m. Iyashi, centrum voor heling uit Heverlee.

 

Schrijf je in via https://www.steinerschoolleuven.be/steinerforlife-acties/


Geen opendeurdag dit schooljaar

Dit jaar hadden we graag de deuren van onze school opnieuw opengezet maar dit kan helaas nog steeds niet wegens de Corona-maatregelen. Op de website kan je al heel wat informatie terug vinden. Voor specifieke vragen kan je een mail zenden naar onthaal@steinerschoolleuven.be. We helpen je graag verder.


Bouwaanvraag nieuwbouw ingediend

Midden maart werden de twee bouwaanvragen ingediend. Een bouwaanvraag voor een nieuwbouw met 6 klaslokalen en 2 PO- lokalen op het perceel naast de kleuters én een bouwaanvraag voor 2 nieuwe ateliers achter het foyergebouw.

Bij het ontwerpen werd er gestreefd naar een architecturale vormgeving die een eigentijds antwoord biedt op de bestaande context van de historische foyer en de ‘organische’ nieuwe architectuur uit 2000 en ook op de context van de dreef met de geklasseerde tuinmuur en de belangrijke  historische en landschappelijke waarde die hiermee samenhangt.

Plek voor ontmoeting en connectie:

De voorgevel van het gebouw wordt ontworpen met het oog op connectie met het foyergebouw en de toegang tot de school. Op het gelijkvloers wordt er een overdekte zone voorzien die de toegang tot de klassen duidelijk omkadert. Op de verdieping wordt er op de kopse gevel een hoekraam geplaatst dat een visuele link met de foyer realiseert en het volume een uitnodigend karakter geeft.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee bouwlagen. Op het gelijkvloers bevinden zich 2  klaslokalen en 2 lokalen voor plastische opvoeding, op de eerste verdieping bevinden zich nog eens 4 klaslokalen. Dit programma wordt aangevuld met de nodige sanitaire voorzieningen, technische ruimte en berging.  De grondoppervlakte van het gebouw bedraagt 434 m², de totale  oppervlakte 798 m².

 


Het onthaal blijft tijdens de 'paaspauze'week open.

Je kan er onder andere terecht om je pakketjes van de webshop op te halen.