Vacature leraar Frans + derde leerjaar – lagere school

Onze school is vanaf 1 september 2022 op zoek naar een leerkracht (M/V/X) in de lagere school, voor een deeltijdse aanstelling van 20/24. Je geeft 2 uur Frans in de 6 klassen van de lagere school. Daarnaast sta je 6 uur in het derde leerjaar.

220509 Vacature Frans + klas 3 - De Zonnewijzer


SteinerRock 3.0 rockt als nooit tevoren!

Op zaterdag 7 mei vindt eindelijk terug een editie van SteinerRock plaats. We zijn verheugd dat dit weer kan, en zetten alle hens aan dek om onze speelplaats andermaal om te toveren in een muzikaal festijn. SteinerRock staat voor een mix van gevestigde muzikale waarden en startend talent, voornamelijk voortspruitend uit de school zelf. Op de affiche staan alvast enkele veelbelovende namen. We sluiten af met een DJ-set. Diep je danceboots uit de kast en kom op 7 mei met je vrienden naar de dreef. FEEST VOOR IEDEREEN!

Line-up:

Vanaf 15.00

  • FREE PODIUM
  • JAM SESSION
  • BINTIK
  • LUKA MARIA
  • GLASSHELDER
  • KIDS WITH BUNS (winnaars De Nieuwe Lichting 2021)
  • DJ OSWALD MORIS

Einde 00.00

 

Kids With Buns

Kids With Buns is het duoproject van Marie van Uytvanck en Amber Pidding. De Het unieke en sferische gitaarspel wordt ondersteund door een innemend, androgyn stemgeluid dat hun pakkende teksten verkondigt, kortom; muziek die naar de keel grijpt en aldaar haar hand zacht laat strelen.

Ze wisten te strandden in de halve finale van Humo's Rock Rally 2020, om zich uiteindelijk tot winnaar te kronen van De Nieuwe Lichting 2021 van StuBru, waar ze vergeleken werden met onder andere London Grammar en Girl in Red. Met trots schotelen wij hen voor, in onze eigen dreef!

Niet te missen dus!

 

Leer hen kennen: https://www.veto.be/.../kids-with-buns-muziek-mag-geen...

Luister hier naar hun muziek: https://youtu.be/m0doEYOegyk

 

 

Glasshelder

 

Hiphop, modern Jazz. Glasshelder is een Antwerpse band die bestaat uit jonge muzikanten die elkaar ontmoetten op het Koninklijk Conservatorium en speelden al vaak samen in verschillende bezettingen. Deze heren zijn dus al een tijdje bezig met samen muziek maken, het concept van de band is vernieuwend.
Plezant weetje: groepslid
Maurice De Clerck (elektronica) is oud-leerling en tevens broer van oud-leerling en nu ook leraar aan onze school Ernest De Clerck.

Voorproevertje: https://soundcloud.com/glasshelder

 

 

 

 

 

Luka Maria

Oud-leerlinge Luka Maria is een 18 jarige singer-song-writer uit Bunsbeek.

Haar optreden tijdens ‘Wijgmaal op Dreef’ afgelopen zomer ging niet onopgemerkt voorbij, Luka Maria oogstte er veel lof. Als je dat gemist hebt is dit je kans om haar opnieuw bezig te zien!

Al sinds heel jong maakt ze haar eigen liedjes. Een tijdje geleden bracht ze haar eigen album ‘Surrender’ uit.

Voor Luka Maria is muziek enerzijds een manier om zich te verliezen in de wereld rondom haar en anderzijds net om met die wereld te communiceren. Haar liedjes gaan dus over wat ze voelt, tegen komt en moeilijk in woorden kan uitdrukken… Over zichzelf kwijt geraken en vinden, los laten en vast houden, zien en verbergen, verlies en hoop,…

Haar muziek is krachtig en tegelijk breekbaar. Geniet.

Hier vind je alvast de link naar haar album ‘Surrender’:

https://soundcloud.com/lukamaria-walgrave/sets/surrender

 

Bintik

 

Jazz, funk, rock. Bintik bestaat uit aanstormend talent van steinerschool de Zonnewijzer. Deze band met een formatie die compleet bestaat uit (oud)leerlingen verdient alvast een plaatsje op het podium van SteinerRock.

 

 

 

Soetking Galle (zang), Bruno Peers (piano), Arend Bucher (gitaar), Robbe Van der Vloet (basgitaar), Sam van Dal (drum)

Reeds nieuwsgierig?  https://open.spotify.com/track/25l6hlrZxDOrlGLjmXYyV9...

  

DJ Oswald Moris

Als muzikant, analoge DJ en liefhebber van vinyl heeft Oswald Moris reeds 17 jaar ervaring in de sector. In verschillende formaties deed hij reeds de weides van Werchter en Pukkelpop dansen, en de mensen thuis werden bediend met een vast avondprogramma op Studio Brussel.

Zijn zwarte goud bevat toppers uit de boogie en de disco, de soul en de funk, synth, New Beat en Drum 'n Bass.

 

 

 

 

 

 

TICKETVERKOOP SteinerRock 2022

Ticketje kopen doe je via Ticketverkoop SteinerRock 3.0

Voorverkoop: 16 euro – Kassa 18 euro

-25j 8/10 euro

-12j gratis

 

More: https://www.facebook.com/events/685833019394966/?active_tab=discussion


Opendeur

Breng op zaterdag 23 april tussen 14u en 17u een bezoek onze kleuter, lagere en middelbare school.

Tot dan!Eindwerkpresentaties programma 2022

De eindwerkpresentaties van klas 12 vormen het hoogtepunt van hun schoolloopbaan op de steinerschool. Iedereen is welkom om van 16 tot 20 maart de presentaties bij te wonen in de Grote zaal van onze school. Ben je met de wagen? Parkeer NIET aan het schoolgebouw, maar aan het station van Wijgmaal of op het Kerkplein.

Je kan hier het PROGRAMMA def klas 12 eindwerkpresentaties16 tot 20 maart 2022 vinden.


Ouderacademie op 13 maart: 'Beeldscherm media en het opgroeiende kind'

Wat is de invloed van de beeldscherm media op de ontwikkeling van het jonge kind? Hoe kunnen we een gezonde ontwikkeling van het kind ondersteunen nu digitale media steeds meer in ons dagelijks leven vervlochten geraken? Lien Meyns, kinderarts, geeft hier een uiteenzetting over. Inneke Van Esbroeck en Pieter Bastin, 2 leerkrachten op de Zonnewijzer, tonen praktische en kunstzinnige oefeningen wat media-educatie bij het jonge kind kan inhouden.

Op zondag 13 maart van 9u30 tot 12u30 in de Grote zaal.  Inkom is gratis. Er wordt kinderopvang voorzien.

Inschrijven met vermelding van het aantal deelnemende personen via ouderacademie@steinerschoolleuven.be. Vermeld of je van de kinderopvang gebruik wenst te maken en of je wil deelnemen aan de maaltijd achteraf.


Infoavond van 10 maart

Onze tweede infoavond voor basisschool en middelbare school is op donderdag 10 maart om 20.00u en heeft fysiek plaats in de school.

Inschrijven om de infoavond bij te wonen is noodzakelijk (afgesloten).