160 jaar steiner - radio 1

ter gelegenheid van de 160e verjaardag van Rudolf Steiner, de grondlegger van het steineronderwijs: getuigenissen bij Byloo op Radio 1 van actrice Tine Embrechts, Ketnet-wrapster Gloria Monserez en Johannes Genard van School is Cool! Vanaf minuut 27.

https://radioplus.be/?fbclid=IwAR0rmufRCuAf_IBUoGxbecohpIBeIpx70H1aO8AGyw2ZT5qJJ-yjU_1NWKg#/radio1/herbeluister/70a83a2a-cd58-11e9-a396-02b7b76bf47f/56e7e20e-7748-11eb-89f9-02b7b76bf47f/


Inschrijven infodagen lagere school

Elke ouder kan in Leuven en Bierbeek tot vier digitale kennismakingen met de kleuter- en lagere scholen meemaken, twee op woensdag 24 februari 2021 in de voormiddag en twee op donderdag 18 maart 2021 in de namiddag. Digitale kijkdagfilmpje basisschool de Zonnewijzer:

https://www.youtube.com/watch?v=wuGFZkxgsWE&feature=youtu.be&ab_channel=MaartenDeBont

Voor de digitale infodagen in basisschool de Zonnewijzer vind je hier een link om in te schrijven op https://meldjeaan.leuven.be/.


Inschrijven infoavond middelbare school

Inschrijven voor deelname aan één van de twee infoavonden (24 februari of 18 maart) van de middelbare steinerschool is noodzakelijk. Dit kan via een Google Forms link.   https://forms.gle/uF5obeBUgjW39cVW6

Opgelet: Inschrijven voor de infoavond van 24 feb is mogelijk tot 23/02 ten laatste om 14u. Je krijgt een Google Meet uitnodiging met start-uur van ons in je mailbox. BELANGRIJK: Bij deze uitnodiging zit ook een presentatie van onze middelbare steinerschool die je alvast bekijkt ter voorbereiding op de infoavond.


Info-momenten de Zonnewijzer

  • Info-momenten de Zonnewijzer: Het deelnemen aan een informatiemoment is van belang voor alle kandidaat-ouders. Dit jaar zullen deze momenten digitaal doorgaan. Er is op woensdag 24 februari en donderdag 18 maart 2021 gelegenheid tot het online vragen stellen.
    • BASISSCHOOL: voor de basisschool vindt dit plaats overdag. Op woensdag 24/02 starten deze momenten om 09.00u en 10.30u - op donderdag 18/03 starten deze momenten om 14.00u en 16.00u . De inschrijvingen voor deze kijkdagen gebeuren voor alle basisscholen van Leuven op één centraal formulier: https://meldjeaan.leuven.be/
    • MIDDELBARE SCHOOL: het info-moment voor het middelbaar vindt plaats 's avonds. Er wordt weldra een presentatie met info over de middelbare school online geplaatst, zodat u zich reeds op voorhand kan verdiepen in onze werking en aanbod. Op 24/02 en 18/03 wordt er een 'vragen-halfuurtje' georganiseerd. Leerkrachten van midden- en bovenbouw zullen op vragen van ouders antwoorden. Deelnemen kan enkel via inschrijving met link.  https://forms.gle/uF5obeBUgjW39cVW6
  • digitale kijkdagen basisschool: De basisschool van de Zonnewijzer kan je dit jaar niet fysiek bezoeken. Vanaf woensdag 24 februari 2021 kan je de school digitaal bezoeken.
  • Opendeurdag de Zonnewijzer (basis en middelbaar): zaterdag 24 april 2021 onder voorbehoud.
  • Brochures steinerschool:

 


INSCHRIJVINGEN 2021-2022

 

Info over de inschrijvingen en belangrijke data schooljaar 2021-2022. Klik door naar https://www.steinerschoolleuven.be/contacteer-ons/inschrijvingen/


VanZelf natuurlijk

Kom de winter door met de heerlijke biologische kruidenthee van VanZelf Natuurlijk. Bestel met code "Steiner" en ... een deel gaat naar De Zonnewijzer.

https://youtu.be/Rc5sXE5aE_U

 


Eerste hulp bij coronablues

Beste leerling,

als leerkracht zijn wij net zoals sommigen onder jullie ook bezorgd over jullie welzijn. Er zijn al verschillende hulpkreten vanuit jullie kant gekomen.

We proberen jullie frustraties, ongerustheid, woede, teleurstelling, … te begrijpen. Wij willen helpen jullie te ondersteunen. Hier vinden jullie alvast een link naar de website ‘MijnLeuven’: https://www.mijnleuven.be/artikel/eerste-hulp-bij-corona-troubles. Hierin staan verschillende organisaties die er voor jullie zijn als dit nodig is. Twijfel zeker niet om te bellen, sms-en of mailen.

 Als je nog met extra vragen zit, kan je natuurlijk altijd bij ons terecht om hierover te praten. Stuur een mail naar de zorgcoördinator zodat je een afspraak kan maken voor een gesprek na de vakantie. We willen jullie ook aanmoedigen om tijdens de vakantie elkaar niet los te laten maar contact te houden met elkaar.

Jullie zijn ongelooflijk sterk en wendbaar, iets waar jullie zeker trots op mogen zijn. We wensen jullie een ontspannende vakantie en een warme kerst.

Het lerarenteam


De Houten Veer

De Houten Veer maakt verantwoord duurzaam speelgoed en decoratie. Doe je kerstshopping in hun webshop met code "Steiner" en een deel gaat naar de school!

https://youtu.be/jgv7352OkaE


Yavanna

Kom in je authentiek kracht met Yavanna, herbronningscentrum in Wijgmaal. Bestel tot 31 december met code "Steiner" en je steunt onze school.

https://youtu.be/S1nZS1BDZf8