Je bekijkt nu Steiner for Life – ‘Help ons groeien’ Tips

Al jaren staat de Steinerschool Leuven onder druk om uit te breiden met een extra 7de klas. Dit jaar was het eindelijk zo ver! Met een extra 7de klas verdubbelen we de plek voor leerlingen die school kunnen lopen in 6 jaar tijd. Surf naar de Crowdfundingpagina Steiner For life en help ons groeien: Klik hier

Help ons via…

Als individu kun je de Steinerschool het beste helpen met een gift, maar dit is niet fiscaal aftrekbaar. Als bedrijf kan je de school ook sponsoren, in ruil voor visibiliteit. Boekhoudkundig is dit interessant, want het kan geboekt worden als kost. Ken je een zaak in je buurt die hiervoor in aanmerking komt? Werkt iemand van de familie bij een winkel, een bank, een lokale of internationale firma? Vraag het hen en speel ons de gegevens door.

Hoe doe ik dit?

Hierbij alvast een paar tips hoe je zo’n bevraging rond sponsoring best aanpakt:

  • Help, ik krijg geen antwoord! Je hebt je vriendenkring al aangesproken en je bent teleurgesteld door het gebrek aan respons. Geen paniek, dit is perfect normaal: mails en brieven raken ondergesneeuwd in de massa dagelijkse informatie, het is nu kwestie om het vuur brandend te houden en de vraag beleefd te herhalen.
  • Wie mag/moet ik in godsnaam aanspreken? Iedereen die van goede wil is en jouw pad kruist: familie, vrienden, kennissen, de bakker op de hoek, de voetbalclub, de kapper, logopedist of huisdokter. Hulp is zoals met vriendschap: het komt vaak uit onverwachte hoek.
  • Be personal! Mensen willen echt helpen als ze enthousiast worden van jouw verhaal. Maak ze warm met verhalen over wat de Steinerschool doet met jouw kind, wat je er fijn aan vindt en wat net anders is dan op andere scholen. Een persoonlijke ervaring delen waar jij enthousiast van wordt, werkt aanstekelijk.
  • Feiten en context: Als je het concrete verhaal doet over het ontstaan van de tweede 7de klas, uitlegt waarom deze hulp broodnodig is en wat er daadwerkelijk mee gedaan wordt, dan kan de bal echt wel aan het rollen gaan.
  • Samen aan een betere wereld werken: Mensen willen heus wel helpen om goede dingen in onze maatschappij te realiseren. Geef ze daartoe de kans!
  • De vrienden van mijn vrienden zijn mijn vrienden: Vraag aan je vrienden of zij mensen kennen die een groot hart hebben voor Steiner en voor kinderen in het algemeen. Misschien kunnen ze simpelweg jouw mail of Facebook-bericht naar hun contacten doorsturen?
  • Welk medium? Een persoonlijke brief of mail werkt het best en is ook het makkelijkst om mee te beginnen. Een persoonlijke mail gericht naar een groep kennissen die dezelfde hobby delen, in dezelfde sportclub zitten of vroeger met jou op school zaten, is vaak ook een voltreffer: door ze samen aan te schrijven, maak je ze samen verantwoordelijk. Tot slot kan je ook via Facebook en zelfs LinkedIn mensen er blijvend aan herinneren: je vrienden vragen om de Facebookpagina van de school te liken, een foto van Steiner Rock delen met je commentaar, …
  • Wees dankbaar: wie bij voorbaat het gevoel krijgt iets te mogen betekenen in een warme, dankbare omgeving, zal sneller iets willen geven, dat staat als een paal boven water!

Geef een reactie