De allereerste Steiner Rock wordt georganiseerd op zaterdag 13 mei! De affiche is veelbelovend. Muziek skatecontest, randanimatie, food en drinks. Vanaf 13u in de dreef aan de steinerschool te Wijgmaal.

Koop nu je tickets via https://www.event-tickets.be/Event/uk6WcGywtHVQ69tW7GfpjDqRNm5fkAJfK5MPG9wv/nl/facebook

MEER INFO: www.facebook.com/steiner.rock

Het concept

Steiner Rock is een initiatief dat vanuit de leerlingen ontsprong en wordt gerealiseerd door een enthousiaste groep van leerlingen, bijgestaan door ouders en leerkrachten.

De Steinerschool kent dankzij zijn stimulerende lesmethode veel gedreven muzikanten. Daarbij denken wij niet alleen aan de jonge jazzvirtuozen van 2 Times Nothing en geniale producers als Sokoto, maar ook de volleerde muzikanten van Tin Man Tourette. Hierdoor hebben we vlot – al zeggen we het zelf – een uitstekende longlist samengesteld. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

De belevenis van de festivalganger is voor ons een prioriteit. Steiner Rock wordt een echt sfeer-festival. Gezelligheid staat bovenaan bij onze kernwaarden. Een tweede belangrijke waarde is respect voor de natuur. Wij willen inzetten op ecologische verantwoorde producten. Verder verdelen we geen wegwerpproducten en kopen we niets aan van ‘goedkope’ multinationals.

Voor de skaters onder ons voorzien we ook nog een extraatje. Tijdens de gehele duur van het festival kan er vrij geskatet worden op een halfpipe vergezeld door heerlijke, ziel doordrongen, hiphop beats. Gedurende enkele uren zal de ramp omgetoverd worden tot de ‘place to be’ voor competitief gerichte skaters en belanghebbenden, een heuse Skate Contest zal dan de spanning opdrijven.

Wij willen het talent dat uit Belgische steinerscholen ontspringt aan een gevarieerd publiek tonen. Daarom is ook iedereen welkom, en proberen we voor iedereen wat wils te regelen. Zodoende kunnen ook geïnteresseerde buitenstaanders op een vreugdevolle manier kennis maken met onze school.

OPBRENGST: De opbrengst van dit evenement gaat rechtstreeks naar de school om volgend schooljaar een nieuwe lichting leerlingen te kunnen ontvangen.

LINE UP

Hoofdacts:

Los Callejeros (wereldmuziek)

Los Callejeros is al meer dan tien jaar onderweg als een van België’s meest wereldse acts. Ze spelen een smeltkroes van afro-latin, reggae, balkan en nog veel meer. Om hun tienjarig bestaan te vieren geeft de achtkoppige groep alles van hunzelf met hun “Y sus Grandes Exitos!”-tour. Ze verenigen er het beste van hun drie albums en tien jaar aan tour-ervaring. Deze wil je niet missen. Met onze eigenste leraar Sam Versweyveld!

The Mixfitz

Al scratchend brengen de drie heren van The Mixfitz een geweldig mix van hiphop, electro, reggae, dubstep, dancehall en nog veel meer. Allemaal op een geweldige eigen manier, met de draaitafels als instrumenten. De drie heren wonnen olympisch goud voor DJ’s: het DMC Team World Championship.

Verder op het podium:

Skangeroes

De Skangoeroes zijn al sinds 2005 dé referentie voor het Ska-geluid in België. Maar ook reggae, latin en chansons worden vertegenwoordigd in hun unieke sound. Energieke, exotische en vooral vrolijke nummers van grootmeesters die al meer dan 120 live shows uitvoerde, onder andere op Esperanzah.

2 Times Nothing

 Verwacht een heerlijke fusie van jazz, funk, hiphop en net dat tikkeltje elektronica dat het helemaal afmaakt. Deze vijfkoppige band deinst niet terug voor wat experiment… Gewoonweg genieten van hun heerlijke debuutalbum (integraal op Soundcloud te beluisteren). 

Vanalles  B2B Doofpot

 Met veel liefde kondigen we een dj act aan die je nooit zal vergeten. Vanalles B2b DOOFPOT. Deze twee broers voelen elkaar aan alsof ze, uhm, familie zijn. Hun heerlijke sets variëren enorm, van trap, tot funk, van hip-hop tot jazz en nog zoveel verder. In het Leuvense nachtleven kan je ze niet gemist hebben. En ook hun eigen producties zijn om u tegen te zeggen.

Rand (skatespot)

Hassel

 Feel like funkin’? We got you covered! De enige echte Hassel komt het beste van zichzelf geven aan de skatespot. Deze man staat garant voor de beste funk in al zijn vormen en nog veel meer. En dat vaak tijdens wel héél lange sets… Die skaters gaan hun vingers mogen aflikken daar op Steiner Rock!

 

LOCATIE CONCERT:

Privaatweg, 3018 Wijgmaal. Op de dreef en terreinen van steinerschool de Zonnewijzer.

Rand: Drank, food in de dreef, skatespot aan het hoofdgebouw

Rustige plaats voor spelende kinderen, jong en oud welkom.

 

Tickets:

VVK -25j tickets 7€, +25j tickets 10€

Kassa -25j tickets 10€, +25j tickets 13€

-12j GRATIS

Contactpersoon:

Thomas De Herdt thomas.deherdt@steinerschoolleuven.be

 

Dit bericht heeft één reactie

  1. agnes deckers

    Superaanbod!dat belooft! Hoop aanwezig te kunnen zijn.

Geef een reactie