IMG_034036.000 kinderen zaaien wilde bloemen

Op 7 juni start op de steinerscholen in België en alle vrijescholen in Nederland de campagne ‘RED DE BIJ!’ – onder het motto ‘Zaai nú mee voor morgen’. Meer dan 36.000 leerlingen zaaien zo’n 360.000 m2 biologische bloemen van Honey Highway, dat het hoogwaardige mengsel beschikbaar stelde. Omgerekend komt dit neer op een wilde bloemenweg van Amsterdam naar Brussel. RED DE BIJ! Is een initiatief van vrijeschoolmagazine Seizoener in samenwerking met Honey Highway.  Zij willen hiermee een belangrijk signaal geven.

Noodklok

En dat is geen dag te laat, want ‘Als de bijen verdwijnen, volgt de mensheid binnen vier jaar,’ waarschuwden Albert Einstein en filosoof Rudolf Steiner, grondlegger van de steinerschool. De campagne RED DE BIJ! luidt dan ook de noodklok voor de ernstig bedreigde bij – maar laat kinderen tegelijk massaal en positief bijdragen aan de toekomst.

Droom realiseren

Deborah Post realiseerde vorig jaar de A4 Honey Highway – een blijvend paradijs voor bijen in de bermen, in samenwerking met Rijkswaterstaat, Provincie, wegenbouwers, gemeente, bedrijven en burgers. Dit zal navolging krijgen in Rijkswegen en Provinciale wegen in Nederland en Europa.  Vrijeschoolleerlingen haken nu als eersten aan om met biologische Honey Highway-zaadjes het natuurlijke bloemen- en kruidenparadijs in Nederland te helpen herstellen. Op uitnodiging van De Seizoener stappen ook de Belgische steinerscholen mee in het project. Daarmee is een stap gezet naar een gezondere toekomst.  Rond midzomer zullen de eerste wilde bloemen in bloei staan, met hun stuifmeel en nectar, voedsel voor de bij.

Inspiratie voor de toekomst

RED DE BIJ! zal de komende vier zomers blijven lopen, tot en met zomer 2019 – als het steineronderwijs wereldwijd haar 100-jarig bestaan viert.

Scholen die geïnspireerd zijn door de initiatief van Seizoener en Honey Highway kunnen meedoen met een Nationale Zaaidag in de lente van 2017, en zich aanmelden via info@honeyHighway.nl. Biologische bloemenzaadjes zijn te bestellen via honeyhighway.nl.

Geef een reactie