In september is onze school voor het eerst gestart met een tweede zevende klas.

Soms moet je gewoon springen zonder exact te weten waar je gaat landen.
Het was spannend om te springen maar nu ze er is zijn we er erg blij mee. Vanzelfsprekend komen we situaties tegen die anders uitpakten dan voorzien en dan om durf en doorzetting vragen. Het zijn de groeipijnen en kinderziektes die horen bij een dergelijk project. Desalniettemin is het leuk en spannend om met zo iets bezig te zijn.
Dat er ons nog grote uitdagingen te wachten staan, daar zijn we ons van bewust. Er zal nagedacht en gewerkt moeten worden rond gebouwen, nieuwe leerkrachten, financiën en vele zaken die we nog moeten ontdekken door ze tegen te komen. Deze willen we met beide handen aanpakken.
De eerste uitdaging die voor onze neus staat is ‘geld’. De komende 5 jaar moeten wij als school de eerste jaargang zelf betalen. Wij krijgen pas subsidie voor het voorgaande jaar en dat zal veel inspanningen vergen. We doen ons best om zo veel mogelijk intern op te lossen maar acties zijn nodig en die starten we nu graag op.
Er zal van alles georganiseerd moeten worden. Er zullen wafels gebakken moeten worden, sponsorlopen georganiseerd, en Steinerrock op poten gezet en nog zo veel meer! Sinds eind november zijn we met Boris De Keyser – een oud-leerling van onze school – aan het praten om ons te ondersteunen bij het opstarten van een crowdfunding campagne.
Omdat we weten dat er mensen zijn die heel graag willen mee helpen en er een aantal zijn die wel zouden willen maar een beetje aarzelen, willen we jullie graag uitnodigen op donderdag 16 februari ’17 om mee te brainstormen, uit te tekenen, taken op te nemen en vooral plezier te maken met zaken in gang te zetten. Zelfs al ben je nieuwsgierig maar weet je niet wat je kan betekenen, of denk je, dit is alleen voor de middelbare school: iedereen is welkom. Met hoe meer we zijn hoe plezanter.
Wat staat er concreet op het programma? Om 19u30 starten we stipt in de grote zaal met een opwarming om dan over te gaan naar een Worldcafé waarin we samen gaan brainstormen in kleine groepjes rond een aantal vragen. Tegen het einde van de avond gaan we kijken naar wat er moet gebeuren en wie er concreet wil meewerken aan wat. Rond 22u ronden we af.
Donderdag 16 februari is kort dag. Tijd is onze beste vriend, dus hoe eerder we eraan beginnen hoe beter we kunnen werken. We hebben ook wat hulp nodig op de avond zelf, want een worldcafé zonder lekkers en iets om te drinken is geen worldcafé.
Als je komt, graag een mailtje aan boris.dekeyser@steinerscholen.be.
Het is ook fijn om op voorhand te weten of je lekkers meebrengt! Bekijk het filmpje op facebook

Geef een reactie