Opendeurdag 6 mei

Op 6 mei zetten we de deur van de school weer open. Toonmomenten, een rondleiding, kinderevenementen tentoonstelling, info en lekkere hapjes.

Thema: EXPRESSIE

Programma:
start 13u30 met toonfeest van de lagere school
14u – 17u infostand lagere en middelbare school
14u45 – 16u45 open klassen en tentoonstellingen (o.a. houtbewerking en plastische opvoeding)
15u rondleiding door de school
17 uur koor van de middelbare school
18 uur barbecue en vegetarische maaltijd
doorlopend broodjes, pizza, desserten, kinderanimatie, drankenstand

Rommelmarkt, Spelspektakel,...


29 april: Cucina Célestina

Op zaterdag 29 april serveert klas 10 pizza en lasagne ten voordele van de uitbreiding van onze school. Deze gezellige Italiaanse avond start om 18u. reserveren is een must.

Het geld dat wij op deze avond inzamelen zal naar de uitbreiding van de school gaan. Per nieuwe klas moet een school het eerste jaar alles zelf betalen (werkingskosten en lonen). Wij willen de school hier mee helpen in het kader van ons jaarwerk.

menu:

Alles wat wij op deze Italiaanse avond serveren is bio. We voorzien wat brood en boter in afwachting van het hoofdgerecht. Als hoofdgerecht kunt u kiezen tussen lasagne en pizza, beide ook vegetarisch verkrijgbaar. Er zal zeker dessert zijn.

 

praktisch:

‘Cucina Celestina’ gaat door op zaterdag 29 april. U bent welkom vanaf 18u en rond 23u doven we de lichten. De keuken sluit wel al om 21u30 dus kom aub goed op tijd.

Er zal geen bancontact zijn.

 

reservatie:

Reserveren kan online via deze link: https://goo.gl/forms/5fxnqYq0G0RspP4V2

doe dit zeker vóór maandag 17 april.

Voor problemen bij het reserveren of annulatie kan u een mailtje sturen naar: jaarwerkklas10@gmail.com

 

Als u liever niet online reserveert kan u ook ’t volgende schriftelijk aan klas 10 bezorgen:

naam, aantal personen, aantal porties lasagne, aantal porties vegetarische lasagne, aantal porties pizza, aantal porties vegetarische pizza. Dit moet dan wel vóór 31 maart.


Eindwerkpresentaties van klas 12 - iedereen welkom!

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017 brengen de leerlingen van klas 12 hun eindwerkpresentaties. Met deze presentaties sluiten de 12e-klassers een proces af waaraan zij een goed jaar geleden begonnen zijn, en waarbij zij zich verdiept hebben in diverse onderwerpen, hetzij theoretisch, hetzij praktisch. Het resultaat van dit proces brengen zij voor publiek in presentaties van 20 minuten. We starten vrijdag om 18u30 tot 23u00 en zaterdag om 10u00 tot 18u00 (met middagpauze om 13u30).

Ouders, familie, oud-leerlingen, sympathisanten,... zijn welkom in de grote zaal. Tijdens de presentaties blijven de deuren gesloten, wees dus tijdig in de school.

De lijst met titel van de werken en uren van presentatie kan je hier terugvinden.


Sponsorwandeling voor Waldorf Emergency Pedagogy op 7 december

p1010224Op woensdag 7 december organiseert klas 10 een sponsorwandeling. We willen met deze actie het initiatief Waldorf Emergency Pedagogy ondersteunen.
Dit initiatief helpt kinderen en jongeren uit oorlogs- of rampgebieden. Deze kinderen en jonge mensen hebben dingen gezien en beleefd die een kind of jongere niet zou moeten meemaken. Ze zijn diep getraumatiseerd en bovendien moeten ze zien te overleven in de chaos van een oorlogsgebied. Waldorf Emergency Pedagogy probeert deze kinderen en jongeren in nood zo snel mogelijk op te vangen en voor een gezellige en gezonde leefomgeving te zorgen. Op deze manier proberen de vrijwilligers van Waldorf Emergency Pedagogy het leven van de getroffen kinderen en jongeren draaglijker te maken en waar mogelijk te verbeteren.
Er is meer informatie te vinden op de site van deze organisatie: http://www.freunde-waldorf.de/en/emergency-pedagogy.html
Sponsort u mee?
Om dit initiatief in de schijnwerper te plaatsen en financieel te ondersteunen roepen we de hulp in van alle middelbare schoolleerlingen. We roepen hen op om massaal mee te stappen en om zo veel sponsors warm te maken om hun symbolische inspanning ook een financiële waarde te geven.
De stappers hebben de keuze tussen 17 km of 25 km. Als richtlijn geldt 17 km voor de middenbouw, en 25 km voor de bovenbouw. Het wandelgezelschap zal om 13u15 van op school vertrekken en tussen 19u30 en 19u50 opgehaald kunnen worden in het jeugdhuis, de Floere Bloes, te Wezemaal. De leerlingen die voor de 25 km gaan, stappen vanuit het jeugdhuis verder en worden rond 21u30 terug op school verwacht.
Alle praktische informatie op papier en het sponsorformulier werden met de leerlingen van de middelbare school meegegeven.

Klas 10 alvast niet wachten om er samen met iedereen in te vliegen!


Toneel klas 8: 'Momo en de tijdspaarders'

Momo is een 13-jarig meisje dat erg van haar vrienden houdt. Wanneer haar vrienden in gevaar worden gebracht door de grijze heren van de tijdspaarkas, ligt hun lot in haar handen. Hopelijk slaagt Momo er met de hulp van de Meesters Hora in om haar vrienden te redden.

Toneelvoorstelling door klas 8 op vrijdag 17 juni om 13u en om 20u voor Toneelklas8het grote publiek, in de grote zaal van de Zonnewijzer. Allen welkom!


Afdeling Duurzaam Wonen uit steinerschool Lier realiseert project te Wijgmaal

DuurzaamWonenLier_WijgmaalDocumentaire over een beroepsbovenbouw gericht op bio-ecologisch bouwen die werkt met steineronderwijs. Een brede ontwikkeling en beroepsvaardigheden worden samen aangeboden. Deze afdeling Duurzaam Wonen realiseerde in april 2015  in de steinerschool van Leuven de bouw van een overkapping van de expressielokalen. Je vindt de beelden hiervan terug in het filmpje hier[spacer]

 

Muziek: Cro Magnon Film: Fijne Beeldwaren


Pinksterfeest vrijdag 22 mei

Vijftig dagen na Pasen, verbinden hemel en aarde zich. De aarde tooit zich als een bruid. We vieren dit vrolijke pinksterfeest in de speelklassen en met klas 1 tot klas 6. Om 13u20 starten we met een feestelijke stoet tot aan de meiboom. Ook grootouders zijn uitgenodigd om dit zonnige feest bij te wonen.Pinksterfeest


Klasconcert Klas 12

Aurelie_nieuwtjesklasZaterdagavond 25 januari 2014 gaf klas 12 een concert ten voordele van hun eindreis. Onder leiding van onze immer enthousiaste meneer Sam Versweyveld werd er de afgelopen twee weken hard geoefend aan het repertoire. Het publiek kreeg tijdens het eerste deel van de voorstelling voornamelijk een deel van de ‘onder Steiners’ meer gekende liedjes te horen. Na de pauze volgde dan weer meer moderne bewerkingen zoals ‘Can you feel the love tonight’, ‘Crazy’ en ‘Barbara Ann’. Ook werd deze avond plaats gemaakt voor enkele individuele optredens van sommige 12e klassers. Dit vormde samen met de grote opkomst voor een heel gezellige en muzikale avond!

Aurélie Lermyte (klas 12)


Eindreis klas 12 in 2013

Videomontage gemaakt door een leerling.